Testosteronbehandling

Praktiske retningslinjer for testosteronbehandling

Testosteronbehandling / testosteron kur kan gis muntlig, transdermalt eller ved injeksjon for å forbedre følelsen av velvære, seksuell funksjon, bein tetthet og muskelstyrke av hypogonadalen. Her går vi gjennom alt om en testosteronbehandling.

 

Oppsummering

Om lag 40% av mennene 45 år eller eldre er rammet av hypogonadisme, selv om mindre enn 5% er diagnostisert og behandlet for denne tilstanden.

Symptomer på hypogonadisme kan omfatte humørsvingninger, nedsatt libido, lav energi, redusert muskelmasse og styrke, hetter, nedsatt konsentrasjon, mangel på morgenbevegelser, redusert volum av ejakulat og infertilitet.

For å bekrefte en diagnose av hypogonadisme, bør leger søke etter:

Symptomer på androgenmangel.
• Uklart biokjemisk bevis på lave testosteronnivåer.
• En positiv respons på testosteronutskiftningsterapi.

Den viktigste behandlingen for hypogonadisme er testosteronmangelbehandling, som kan leveres ved injeksjon, transdermalt eller oralt. Testosteron erstatningsterapi for hypogonadale menn har blitt vist å forbedre følelsen av velvære, seksuell funksjon, humør, libido, bein tetthet og muskelmasse og styrke. Det kan også redusere visceral og perifer kroppsfett og kan redusere insulinresistens og blodsukker.

Det anbefales generelt at menn med eksisterende prostatakreft ikke behandles med androgener for å unngå muligheten for å akselerere tumorvekst.

Hypogonadala menn som får testosteron vil oppleve ytterligere undertrykkelse av spermaproduksjon. Pasienter som ønsker å beholde sin fruktbarhet, bør informeres om denne bivirkningen.