Testosteronmangel

Testosteronmangel? Risikoen er høy at testosteronnivået ditt er for lavt!

Testosteron reduseres i en alder av 30 og fører ofte til testosteronmangel. Hos noen menn kan denne nedgangen være signifikant med symptomer som lav libido, dårlig muskelmasse og lavt energiforbruk. Det er gode skritt å ta før du går gjennom et testosteronbehandling / testosteron kur!


✅ 50% RABATT - Halv pris gjennom Testosterontilskudd.com

9 av 10 anbefaler produktet til andre menn!

50% rabatt nå!

Nå bare for 194,50 kr for 2 måneders forbruk (ord. pris 438)

Maxulin testosteron tilskudd

– Ingen bindingstid

– Ingen oppsigelsestid

– Levert rett hjem!

– Ny kraft og energi

– Forbedret fysikk

– Mer lyst

 

BESTILL – TIL HALV PRIS!

Rangeringer: stjernestjerneblå stjernestjernerstjerner 

Les vår anmeldelse av Maxulin!

 


 

Populær tilskudd – Allerede over 21.000 kunder!

50% rabatt nå!

Nå for 137kr

man up tilskudd

– Ingen bindingstid

– Ingen oppsigelsestid

– Leveres direkte til din postkasse!

– Ny kraft, energi og lyst

– Få tilbake maskuliniteten

– Mange viktige vitaminer og mineraler

 

BESTILL NÅ TIL HALV PRIS ➜

Rangeringer: stjernestjerneblå stjernestjerner

 

 


Det omtrentlige testosteronfallet som skjer med hver mann gjennom årene, er lik figuren under. Vennligst referer til intervjuet med Leif, som forteller om hans erfaring og symptomer på testosteronmangel. Svenska Stefan Arver fra Karolinska Instituttet forteller da hva du kan gjøre når du lider av lavt testosteron.

testosteron mangel

 

Vi anbefaler at alle først prøver et naturlig tilskudd før de bestemmer seg for andre metoder. Et naturlig tilskudd er lettere, billigere og fremfor alt tryggere! Vi anbefaler Maxulin.

Testosteronmangel kan skyldes en rekke medisinske tilstander eller ved bruk av visse legemidler. Etter 30 år opplever de fleste menn en gradvis nedgang i testosteron.

En rekke medisinske forhold kan imidlertid forårsake betydelig lavere enn normalt testosteronnivå i både gutter og menn.

Disse inkluderer:

 • Kronisk lever- eller nyresykdom
 • Kronisk obstruktiv lungesykdom
 • Genetiske årsaker
 • Hjertesvikt
 • HIV / AIDS
 • Infeksjoner (som kviser)
 • Skader på testiklene
 • Metabolske sykdommer
 • Fedme
 • Prolactinoma (prolactinsekreterende svulst) i hypofysen
 • Testikkelkreft eller testosteronbehandling for testikkelkreft
 • Type 2 diabetes

Noen stoffer er også forbundet med testosteronmangel, inkludert:

 • Alkohol
 • Kjemoterapi legemidler brukes til å behandle kreft
 • Kortikosteroider (noen ganger kalt glukokortikoider)
 • Opioider

 

Maxulin kosttilskudd – halv pris via testosterontilskudd.com!

 

Hvor mange har testosteronmangel?

Noen ganger er årsaken til testosteronmangel hos noen menn ukjent, men mange menn kan ha det på grunn av flere forskjellige årsaker. Det er vanskelig å bestemme nøyaktig hvor mange mennesker har det, siden du ofte ikke alltid har de samme symptomene.

Mellom 19-39% av eldre menn kan ha for lave nivåer av testosteron.

Men det er ikke bare eldre menn som er rammet av lavt testosteron, yngre menn og til og med tenåringer, kan ha dette problemet. Så handler det mer om dårlig muskelutvikling og mangel på kroppshår. Det er også risiko for uutforsket kjønnsorganer, for lange armer og ben, og forstørrede bryst.

 

Testosteron er et kraftig hormon som er i stand til å kontrollere kjønnsdrift, regulerer spermaproduksjon, fremmer muskelmasse, økt energi og påvirker menneskelig adferd (for eksempel aggresjon og konkurranseevne). Det er ikke rart at en nedgang i testosteron ville forårsake stor oppstandelse. Men det er en naturlig del av aldring og begynner etter 30 år eller tidligere.

Nivåer

Testosteron spiller en viktig rolle i å forme det voksende fosteret under graviditet. Det driver utviklingen av det mannlige reproduktive systemet. Testosteronnivåene må imidlertid falle innenfor en svært smal margin for å gjøre fostrets hjerne frisk.

Høye nivåer av føtal testosteron kan knyttes til autisme. Andre undersøkelser har funnet ut at lave nivåer av testosteron kan øke sjansene for å få Alzheimers sykdom senere i livet.

Testosteronnivåer er høyest under ungdomsårene og tidlig voksen alder. De første fysiske tegnene på testosteron eller androgener i kroppen er tydelige under puberteten. En gutt stemme endres, skuldrene blir utvidet og ansiktsformen blir mer maskulin.

Men når menn blir eldre, faller testosteronnivået om lag 1 prosent per år etter 30 år.

Menn   Kvinner  
Alder: T-nivå (ng/dL): Alder: T-nivå (ng/dL):
0-5 måneder 75-400 0-5 måneder 20-80
6 mån.-9 år. <7-20 6 mån.-9 år. <7-20
10-11 år. <7-130 10-11 år. <7-44
12-13 år. <7-800 12-16 år. <7-75
14 år. <7-1,200 17-18 år. 20-75
15-16 år. 100-1,200 19+ år. 8-60
17-18 år. 300-1,200    
19+ år. 240-950    
Gjennomsnittlig voksen menn 270-1,070 Gjennomsnittlig voksen kvinner 15-70
30+ år. -1% per år    

 

 

Maxulin kosttilskudd – halv pris via testosterontilskudd.com!

 

+ 30 år = Testosteronmangel

 

Testosteron regnes ofte som et «kilde til ungdom» hormon.

Imidlertid kan testosteronmangel føre til endringer i seksuell funksjon, inkludert:

 • Redusert seksuell lyst, eller lav libido
 • Færre spontane ereksjoner eller impotens (erektil dysfunksjon)
 • Infertilitet

Andre tegn på testosteronmangel er:

 • Endringer i søvnmønstre
 • Følelsesmessige endringer, som lav selvtillit eller mangel på motivasjon
 • Fysiske endringer, som økt kroppsfett, reduserte muskelmasse og styrke og redusert bentetthet.

 

Senere i livet kan utilstrekkelig testosteron føre til andre problemer. Symptomer inkluderer lave energinivåer, smart muskelmasse, infertilitet og erektil dysfunksjon. Andre symptomer inkluderer langsom hårvekst, tap av benmasse. Tretthet, redusert kjønnstap og psykisk tåke er vanlige psykologiske og følelsesmessige symptomer hos menn med lav testosteron.

Det er sykdommer som kan være bak testosteronmangel, men vanligvis begynner nivåene å avta med alderen, eller du må røre deg mer, spise bedre og ta et naturlig testosteron tilskudd.

 

Så gjenkjenner du deg selv i ett av følgende eksempler?

Lav kjønnspleie

Testosteron spiller en nøkkelrolle i libido (sexdrift) hos både menn og kvinner. Menn kan oppleve en viss reduksjon i kjønnsstasjonen etter hvert som de blir eldre. Men noen med testosteronmangel er sannsynlig å oppleve en mer drastisk nedgang i deres ønske om å ha sex. Testosteronmangel kan også redusere kjønnsdrift hos kvinner, sammen med andre faktorer, som for eksempel andre hormonelle og humørsvingninger.
Vanskelig å oppnå ereksjon

Testosteron stimulerer en manns sexdrift – og det bidrar også til å oppnå ereksjon. Testosteron alene kan ikke forårsake ereksjon, men det stimulerer reseptorer i hjernen til å produsere nitrogenoksid – et molekyl som bidrar til å utløse en ereksjon. Når testosteronnivåene er for lave, kan en mann ha problemer med å oppnå ereksjon før sex eller opplever spontane ereksjoner (for eksempel under søvn). Andre helseproblemer kan også påvirke erektilfunksjonen.

 

Lavvolum sæd

Testosteron spiller en rolle i produksjon av sæd som er væske som letter mobiliteten av sæd. Det er ganske enkelt: jo mer testosteron et menneske har, desto mer sæd kan du produsere. Menn med testosteronmangel vil legge merke til en reduksjon i volumet av sæden under utløsningen.

 

Håravfall

Testosteron spiller en rolle i flere kroppsfunksjoner, inkludert hårproduksjon. Baldness er en naturlig del av aldring for mange menn. Men menn med testosteronmangel kan oppleve tap av kropps- og ansiktshår.

 

Trøtthet og mangel på energi

Menn med testosteronmangel har rapportert tretthet og en merkbar reduksjon av energinivå. Du har kanskje lidd av symptomer på testosteronmangel hvis du er sliten hele tiden, til tross for å ha nok søvn eller hvis du synes det er vanskeligere å være motivert å gå på treningsstudio eller annen øvelse.

 

Tap av muskelmasse

Fordi testosteron spiller en rolle i å bygge og styrke muskler, kan menn med testosteronmangel legge merke til en reduksjon i både muskelmasse og styrke, ifølge «Mayo Clinic». De som prøver å reversere muskelttap gjennom styrketrening, kan finne det vanskelig å bygge eller bygge muskler med testosteronmangel.

 

Økning i kroppsfett

Menn med testosteronmangel kan også oppleve økning i kroppsfett. Spesielt utvikler de noen ganger «gynekomasti», en tilstand der de utvikler forstørrede bryster. Selv om årsakene bak dette ikke er tydelige, viser forskning at testosteron påvirker hvordan kroppen lagrer og brenner fett.

 

Reduksjon av benmasse

Osteoporose er ofte en tilstand som kvinner opplever. Men menn med testosteronmangel kan også oppleve tap av benmasse, fordi testosteron støtter produksjon og forbedring av bein. Menn med testosteronmangel – spesielt eldre menn som har hatt testosteronmangel i mange år – er mer utsatt for beinfrakturer.

 

Humørsvingninger

Kvinner opplever ofte humørsvingninger i overgangsalderen når deres nivåer av østrogen avtar. Menn med testosteronmangel kan oppleve lignende symptomer. Testosteron påvirker mange fysiske prosesser i kroppen. Det kan også påvirke stemning og mental kapasitet. Forskning tyder på at menn med testosteronmangel er mer tilbøyelige til å lide av depresjon, irritabilitet eller mangel på fokus.

Maxulin kosttilskudd – halv pris via testosterontilskudd.com!

 

Testosteronmangel i høyere alder

Testosteronnivået reduseres med alderen. Noen ganger kalles dette det lavere nivået av testosteron for «andropause» eller «mannlig overgangsalderen». Symptomer på mannlig overgangsalder kan dermed være forårsaket av testosteronmangel, men det er naturlig i høyere aldre. (Få menn har ingen symptomer på reduserende nivåer av testosteron.)

 

testosteronnivå

Symptomer på mannlig overgangsalder:

• Lett irritert

• Redusert interesse for sex

• Varm blinker

• Tretthet

• Svakhet

• Depresjon

 

 

 

«Når du er ung, har du høye nivåer av testosteron i kroppen din, men når du blir eldre, reduseres disse nivåene gradvis, det kan føre til mange symptomer og bivirkninger,» sa Dr. James Borden, urolog ved Lee Memorial Health Systems.

testosteronbehandling

«Symptomer kan være tretthet, redusert seksuell lyst, generalisere muskel svakhet og svake ben.
Det kan også føre til hjertesykdom og diabetes, men har ofte en annen årsak. Vektøkning er også en bivirkning av lavt testosteron, sier Dr. Borden.

På samme måte som aldrende kvinner produserer mindre østrogen og progesteron,
Det er en nedgang i menn i testosteron. Testosteron begynner å synke når menn er i 20-årene, men symptomene er sjelden sett til de møter 40-årene eller 50-årene.                                             

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Mer om testosteronmangel, menn over 30 år.

Eksperter kaller testosteron, «hormonet som gjør et menneske, bare ett menneske» … nivåene av testosteron bestemmer i stor grad menns lyst og oppførsel.

Flere muskler på kroppen, mer aktiv metabolisme enn kvinner, evnen til å formere seg …

Dette er ikke en komplett liste over testosteronfunksjoner i hannkroppen, vi kan fortsette i lang tid! Det normale nivået av testosteron hos menn er ca. 11-33 nmol per liter (dette tallet kan variere avhengig av metoden som brukes til å teste).

Det antas at lavt nivå er mindre enn 300 nanogram per deciliter blod. Reduksjon av testosteronnivå er gradvis og veldig sakte hos menn etter alder. Det er ikke så mange menn med klare symptomer på testosteronmangel. Noen har bevaring av seksuell aktivitet, men manifesterer ofte tretthet og søvnforstyrrelser.

Vanligvis blir muskelvev erstattet med fett. Menn med redusert 10-12% av testosteron av det mannlige kjønnshormonet er faktisk vanligvis mer feminin, myk og sensitiv på grunn av overskytende østrogen / lite testosteron.

testosteron kur

Fri testosteron er mengden hormon som ikke er bundet til andre proteiner. Lav testosteronnivå eller testosteronmangel kan indikere androgenmangel hvis de ledsages av lav kjørebesvær, erektil dysfunksjon, osteoporose eller flere av følgende: søvnforstyrrelser, søvnighet, døsighet eller nedsatt fysisk ytelse.

 

Lavt nivå

«Lavt nivå av testosteron påvirker mange aspekter av mannlig fysiologi,» forfatter Andre B. Araujo, forsker ved New England Research Institute i Watertown, Massachusetts. Said i en uttalelse:

«Dette er spesielt viktig fordi den pågående aldringen av den mannlige befolkningen sannsynligvis vil føre til en betydelig økning i antall menn som lider av androgenmangel.»

New England Research Institute forskere analyserte data fra nesten 1500 menn. Undersøkelsen sporer folk i alderen 30 til 79 år og samler data om faktorer som testosteron, hormonmangel symptomer og stoffer som kan påvirke kjønnshormon nivåer.

Om lag 24 prosent av respondentene hadde lav total testosteron og 11 prosent hadde lave nivåer av fri testosteron! Mange av mennene hadde ingen symptomer knyttet til testosteronmangel. Omtrent 5,6 prosent av mennene i denne studien led av symptomatisk androgenmangel.

Eldre menn var spesielt sårbare: over 18 prosent av menn over 70 år oppfylte kriteriene for denne testosteronmangel. Basert på disse resultatene har forskere spådd at i 2025 kan det være så mange som 6,5 millioner amerikanske menn mellom 30 og 79 år med symptomatisk androgenmangel, en økning på 38 prosent fra befolkningsestimater i 2000.

 

Testosteronmangel kan forandre mannlegemet

 • Mindre muskelmasse (muskelatrofi)
 • Fedme
 • Tap av kroppshår
 • Mindre testikler
 • Glattere testikler
 • Større bryster (elektriske bryster)

Testosteronmangel påvirker også skjelettet

Osteoporose (osteoporose) forekommer overveiende hos kvinner, sykdommen hos menn er vanligvis forårsaket av lav testosteron. Lavt testosteronnivå kan føre til at bein blir tynnere, svekket, og blir mer utsatt for brudd.

Testosteron og seks

Testosteronmangel bryter ikke alltid seks, men det er mulig. Noen menn med lavt testosteron kan oppleve en nedgang i libido mens andre mister interessen for sex helt. Lavt testosteronnivå kan gjøre seks vanskeligere fordi det kan være vanskeligere å få eller opprettholde en ereksjon. Testosteronmangel er vanligvis ikke den eneste årsaken til lav libido; stress, søvnmangel, depresjon og kroniske medisinske sykdommer kan også forandre en manns sexdrift.

Testosteron, humør og tenkning

Noen av endringene som kan forekomme med lave testosteronnivåer er symptomer som irritasjon, humørsvingninger, dårlig konsentrasjon og trøtt eller mindre energi.

Andre helseproblemer som gjenspeiler lav testosteron

 • Anemi
 • Søvnapné
 • Depresjon
 • Andre kroniske sykdommer

Testosteronmangel og infertilitet

En av de mange funksjonene i testosteron er å bidra til å produsere sædceller. Når testosteronnivå er lave, kan «spermnivået» også være lavt. Hvis det nivået er svært lavt, kan det hende du finner det vanskelig å få barn.

Tilbakemelding, hva som forårsaker testosteronmangel?

Selv om økt alder er den vanligste årsaken til redusert testosteronnivå hos menn, kan det være andre årsaker. Andre vanlige årsaker er:

 • Diabetes
 • Nyresykdom
 • Leverssykdom
 • Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL)
 • Testikkelskade
 • Hypofyseproblemer
 • Strålingsbehandling
 • Kjemoterapi
 • Steroid medisiner

naturlig vei for øke testosteron naturlig, les mer om det og bestill her til den beste prisen!

 

5 tips bra som gjør en forskjell med testosteron kosttilskudd!

 

Testosteronmangel / testosteronnivå og søvn

Det vil ikke være mer naturlig enn å ha en god natts søvn. Forskning publisert i Journal of American Medical Association viste at mangel på søvn kan redusere selv en sunn ung mannlig testosteronnivå.

Denne effekten er fullført etter bare en uke med redusert søvn. Testosteronnivå var spesielt lave mellom 2 og 10 i søvnbegrensede dager.

Deltakere i studien rapporterte også en nedsatt følelse av velvære når deres blodtestosteronnivåer ble redusert.

Hvor mye søvn kroppens behov avhenger av mange faktorer. De fleste voksne trenger vanligvis mellom syv og ni timer per natt for å jobbe godt og for å leve et sunt liv.

Overvekt av testosteronmangel

Overvektige, midaldrende menn med kanskje til og med diabetes har også sannsynlig lav testosteronnivå. En studie fra Journal of Endocrinology viste også at testosteronmangel og diabetes er nært forbundet.

Menn som opprettholder normal vekt, har lavere risiko for å utvikle fullstendig utviklet diabetes samt testosteronmangel.

Forskning rundt Journal of Endocrinology bekrefter at å miste vekt kan bidra til å øke testosteron. Det betyr ikke at du må gå på en Crash Diet.

Den beste måten å oppnå og opprettholde en sunn vekt på er gjennom et fornuftig kosthold og regelmessig mosjon.

Sink

Menn med testosteronmangel har ofte sinkmangel. Studier indikerer at sink spiller en viktig rolle i reguleringen av serumtestosteronnivåer hos friske menn.

Å spise mat rik på dette viktige næringsstoffet kan hjelpe. Østers har mye sink; rødt kjøtt og fugl gjør det også. Andre matkilder for sink inkluderer:

 • Bønner
 • Nøtter
 • Crab
 • Hummer
 • Hele korn

Voksne menn bør streve for å få 11 mg sink hver dag.

Sink er en av flere viktige næringsstoffer du får gjennom deg gjennom våre anbefalte kosttilskudd.

Sukker

Bare sink er ikke nok til å sikre at du får all ernæring du trenger, men det er viktig! Menneskekroppen er et komplekst system som krever en rekke vitaminer og mineraler for velfungerende.

Endocrine Society rapporterer at glukose (sukker) reduserer testosteronnivåene i blodet med så mye som 25 prosent. Dette var tilfelle for studiedeltakere om de hadde prediabetes, diabetes eller en normal toleranse for glukose.

Kort sagt, spis mindre sukker!

Motion

Total testosteronnivå øker etter trening, spesielt etter styrketrening. Lavt testosteronnivå / testosteronmangel kan påvirke kjønnsdriften og stemningen din.

Den gode nyheten er at trening forbedrer stemningen og stimulerer hjernekjemikalier for å hjelpe deg til å føle deg lykkeligere og mer trygg.

Øvelse øker også energi og utholdenhet, og hjelper deg til å sove bedre. Fitness-eksperter anbefaler 30 minutters trening hver dag.

testosteronmangel